Proces

Kledij

De ongesorteerde kledij komt bij I.R.C.E.B. Buggenhout nv binnen om te verwerken. Deze verwerking houdt een streng, handmatig selectieproces in waarin deze kledingstukken in een uitgebreid gamma aan kwaliteiten worden onderverdeeld volgens de wensen van de klant.


Wat niet meer als kleding kan dienen, wordt onderverdeeld in een poetslappenfractie en een recyclagefractie.

 

Verpakking gebeurt op maat van de klant in zakken en balen.

 

Poetslappen

De poetslappenfractie gaat naar onze productie-eenheid om vervolgens terug een streng selectie- en verwerkingsproces te ondergaan. Tijdens dit proces worden de metalen, harde plastiek en andere voorwerpen verwijderd en wordt de kleding versneden en gesorteerd in een uitgebreid gamma aan kwaliteiten om vervolgens in de gewenste perspakketten te kunnen conditioneren.

 

In dit segment richten we ons vooral op grootverbruikers en groothandelaars.

 

De poetslappen uit tweedehandskledij zijn in verscheidene industrieën inzetbaar dankzij hun verschillende kenmerken:

  • multifunctioneel:
    van het bewerken van gevoelige oppervlakten tot het ontvetten, reinigen en absorberen van uiteenlopende soorten vuil, vetten en oliën.
  • meervoudig gebruik
  • gebruiksvriendelijk
  • ecologisch aspect omwille van de recyclage
  • gebruiksvriendelijke verpakking maakt poetslappen inzetbaar in ateliers of zelfs onderweg

 

Garens

De recyclagefractie wordt klaargezet als grondstof voor gespecialiseerde bedrijven die deze kleding terug tot garens verwerken.

 

Transport

De afgewerkte goederen kunnen dan door middel van weg- en watertransport aangeleverd worden. Hiervoor kunnen we beroep doen op eigen vervoer alsook op ervaren, betrouwbare partners.